Delavnice psihološke astrologije

Astrologija je skupaj z matematiko in religijami najstarejša znanost. Do 17. stol. in prevlade “razuma nad praznoverjem” se je poučevala na univerzah, potem pa za nekaj časa izginila v ilegalo. Z razvojem nove zavesti in na podlagi uporabe starodavnih znanj na nov način se vrača v naša življenja osvežena in okrepljena, zato si bomo na delavnicah iz psihološke astrologije pogledali kako nam lahko pomaga v našem vsakdanjem življenju.

Dobro si je zapomniti, da so psihološko-astrološki planeti v psihološkem smislu “zaresni” bogovi. So življenjske energije z namerami in voljo tako kot človek, a precej večje, zato znotraj nas predstavljajo različne aspekte delovanja naše psihe.

Ko spoznamo načine, na katere deluje naša psiha, spoznamo sebe, spoznamo svoj mikrokozmos. “Kakor zgoraj, tako spodaj,” pravijo. Celotno vesolje odmeva v nas in mi smo sposobni to dojeti skozi simboliko, ki nam jo ponuja astrologija.

Vsak planet ima določeno naravo, poseben niz potreb in hrepenenj ter določen pogled na svet.

Luna je naša ženska plat, naša dediščina, tisto, kar prinesemo s sabo na svet, kar podedujemo v genetskem smislu. Prenašajo se vzorci, po katerih reagiramo tako, kot so reagirali naši starši. Luna je povezana z našo preteklostjo, z našimi koreninami, z domom, otroštvom.

Sonce predstavlja vir svetlobe, toplote in vitalnih energij, ki simbolizirajo posameznikovo zavestno delovanje, individualnost, zdravje, smisel, pomen in usmeritev v življenju. Neposredno pa je povezan tudi z očetom, vsemi moškimi v življenju, lastno kreativnostjo, naravnimi danostmi in prirojenimi talenti, poklicnimi ambicijami in življenjskimi cilji.

Simbolično predstavlja Merkur kozmičnega sla ali paža, ki je vedno v stiku s Sončevo ustvarjalnostjo, hkrati pa je posrednik med njim in vsemi ostalimi planeti. Merkurjeva najpomembnejša funkcija je komunikacija z okoljem in razdeljevanje Sončevih “stvaritev” – je posrednik med zavestnim in nezavednim.

V tradicionalni astrologiji se Venero in Marsa običajno obravnava kot par. Skupaj simbolizirata “moško” in “žensko” raznolikost romantičnih čustev, erotike, okusa za estetiko oziroma naše intimne odnose nasploh v celotnem razponu. Poznavanje načina delovanja teh energij nam olajša naše so-bivanje, saj z ozaveščanjem bolje razumemo tako sebe kot partnerja.

Jupiter in Saturn predstavljata tako imenovana socialna planeta; predstavljata področje, kjer se naše osebno sreča z družbenim, socialnim okoljem. Jupiter nam govori o naši notranji biti in težnji po doživljanju svetega, Saturn pa v psihološkem smislu predstavlja meje našega jaza. Omejuje nas pri našem napredovanju, obenem pa nam pomaga, da z resnostjo, samodisciplino in modrostjo premagujemo omejitve, frustracije in samozanikanje ter gradimo trdno jedro v sebi, ki pomeni samozavedanje in samoizpolnitev.

Uran, Neptun in Pluton so predstavniki transpersonalnih planetov – planetov, ki delujejo v naših globinah in se nam “pokažejo” le na točno določenem ozkem področju našega delovanja, vendar pa tam zelo močno!

Na delavnicah si bomo razjasnili osnovne pojme tako tradicionalne kot psihološke astrologije. Na začetku samo na hitro ošinemo njune gradnike (planete, znamenja, hiše, aspekte ipd.), nato pa se podrobneje spoznamo z vsako od predvidenih tem, in sicer astronomsko, mitološko, astrološko in na koncu še psihološko. Na ta način nam astrologija omogoči vpogled vase in s tem razkriva naš notranji svet. Toplo vabljeni!

Preberite tudi:

Samospoznavanje s pomočjo astrološke simbolike

Astrologija – kaj je že to??

STIK Z NAMI

 

 

 

 

Pustite sporočilo

Vaš e-mail ne bo objavljen, za komentiranje so obvezna polja označena z *.