Svetovanje za letni (solarni) horoskop

PREDIKCIJE (LETNI HOROSKOP, TRANZITI in PROGRESIJE)

Ko smo se skozi pogovor s psihološkim astrologom “spoznali” s svojo rojstno astrološko karto (“horoskop”) in razkrili osnovni vzorec, skrit za astrološkimi simboli, se lahko odločimo tudi za podrobnejše spoznavanje svoje psihične dinamike. V času prvega pogovora namreč lahko ozavestimo šele “stanje“, v nadaljevanju pa lahko pogledamo tudi v svoje razvojne možnosti – pogledamo naprej.

Skozi študij letnega (solarnega) horoskopa in vpliva prehodov planetov (tranziti) lahko odkrijemo bodoče trende razvoja osebe na psihološki in karmični ravni.

S pomočjo letnega horoskopa lahko uskladimo svoje delovanje s kozmičnimi vplivi, ki so značilni za določeno obdobje v našem življenju.

SOLARNI IN LUNARNI POVRATEK

Letni horoskop imenujemo tudi horoskop Solarnega povratka, ki nam pokaže naš povsem osebni trend psihološkega razvoja preko celotnega leta. V kombinaciji z njim opazujemo tudi t. i. Lunin povratek, ki nam govori o bolj specifičnih trendih posameznega meseca (kakšna bodo čustva, kakšen bo odnos z mamo, kakšni bodo odnosi na splošno, …)

TRANZITI

Tranzit je dejanski prehod določenega planeta preko nekega položaja v rojstni karti. Z njegovo pomočjo ugotavljamo vpliv zunanjih dogodkov na notranje dogajanje. Tranzit odgovori na vprašanje: kaj se v tem trenutku dogaja z osebo?

Tranzitna tehnika kaže zunanje okoliščine in vplive na notranje doživljanje. Tranziti so za vse ljudi v določenem življenjskem obdobju “enaki” (vsi npr. doživimo t.i. Saturnov povratek pri 29,5., 59. in (če imamo srečo J) pri 88. letih, Uranovo opozicijo pri 42. letih, Neptunov kvadrat pri 42. letih, Plutonski kvadrat pri 38 letih indr.).

Tranzitna tehnika nam z izredno natančnostjo pokaže točke “preloma” (npr. znotraj “krize srednjih let”), ki jo označuje ravno kombinacija nekaj najmočnejših prehodov.

PROGRESIJE

Tranziti so dejanski prehodi planetov preko rojstnih točk. Zunanji svet vpliva na notranjo zavest. Pri progresijah gre za simbolne prehode. Govorijo o individualnem razvoju od znotraj. Progresije so duševne notranje ure.

“USODA” ali “SVOBODNA VOLJA”

S pomočjo navedenih tehnik lahko med drugim tudi na splošno ugotovimo v kakšnem psihodinamičnem stanju smo bili v času konkretnih dogodkov za nazaj, kot npr. prva ljubezen, diploma, poroka, rojstvo otroka, prva služba, preselitev, ločitev, sprememba kariere, indr.

Natančnost sovpadanja takih pomembnih dogodkov z dogajanjem “na nebu” oziroma v naši karti vzbudi v človeku vprašanja o tem, kolikšen del našega delovanja je res “svoboden” in kolikšen je “vnaprej določen”.

Pomembno je razumevanje vpliva svobodne volje in specifičnih okoliščin na končen razvoj ali razplet dogodkov. Pravilo je, ne se upirati trendom (uveljavljanje “svobodne volje” ni najbolj pametno! – pospešujemo konfliktne situacije). 

POTREBNI PODATKI

Izdelava letnega (solarnega) horoskopa in pregled prehodov planetov (tranzitov) se lahko izdela šele potem, ko je bila že izvedena osnovna analiza rojstne karte.

Kot za vsa astrološka svetovanja so potrebni naslednji podatki: rojstni datum, ura rojstva (preverite  v rojstnem listu!) in kraj rojstva. V kolikor stranka ne živi več v kraju rojstva, pa tudi za kraj bivanja.

Astrološko in osebno svetovanje v živo izvajam v svoji pisarni v Kranjski Gori na sedežu podjetja Metida, Borovška cesta 7a. Izjemoma pogovori lahko potekajo v Ljubljani, če se tako dogovorimo dovolj zgodaj (zaradi zagotovitve primernega prostora).

IN ŠE …

Naj je torej vaš obisk le splošna radovednost ali pa iščete nasvet in pomoč v nekem svojem prelomnem trenutku, VEDNO lahko skozi astrološki pogovor ozavestimo košček sebe in si s tem omogočimo trenutek lastnega miru!

Preberite tudi:

Osnovna analiza rojstnega horoskopa

TUKAJ si lahko prenesete Malo šolo astrologije

 STIK Z NAMI