Kaj imata skupnega savna in osebna rast?

Vsi ljubitelji savne so si edini v misli, da je obisk savne ena od najboljših možnosti za nego telesa. Z obiskom savne se nam poveča energija, zmanjša stres, znebimo se raznih strupov v telesu ter očistimo kožo.

Poleg tega pa je savna prostor, kjer se lahko sproščeno in neobremenjeno pogovorimo o stvareh, ki nam ležijo na srcu, pa nam vsakodnevna rutina in tempo tega ne “dovolita”. Seveda je pri tem nujno spoštovanje tišine, ki naj vlada tako v sami savni kot v prostorih za sproščanje, v kolikor se tam nahajajo tudi drugi ljudje. Če pa smo v prostoru sami, si lahko dovolimo tudi kakšen “prekršek” in si olajšamo dušo.

Če ste že stopili na pot osebnega razvoja ali pa ste še globoko v občutkih utesnjenosti, strahu ali depresije, pa čutite, da vas neke stvari zadržujejo, da bi napredovali bolj, kot bi lahko, je ena od stvari, ki jih priporočam, obisk pri karmičnemu diagnostiku.

Karmična diagnostika, ki jo je “proslavil” predvsem terapevt Marjan Ogorevc, predstavlja možnost vpogleda v svoje pretekle inkarnacije – predvsem tiste, ki še niso zaključile svojega cikla in se z njihovimi nalogami soočate v tem življenju. Omogoča tudi bolj podroben vpogled v družinske vzorce in tako rekoč podedovane “naloge”, pri katerih ste lahko bodisi tisti, ki jih samo predate naprej svojim potomcem – ali pa se naloga pri vas uspešno zaključi!

Ena od možnosti, ki se je izkazala za zelo učinkovito, je tudi kombinacija obiska pri terapevtu ter nekaj ur savne za revitalizacijo in poglobljen razmislek o pomenu in namenu obiska.

Na poti do karmičnega diagnostika se pogovorimo o namenu in morda bolje definiramo vprašanja oziroma težave, zaradi katerih potrebujemo pomoč.

Po obisku se za kratek čas ustavimo (npr. na kosilu) in se pogovorimo o občutkih, refleksijah, ki smo jih polni po takem obisku. Neobremenjen in sočuten poslušalec je pomemben del procesa zdravljenja, saj odseva našo zgodbo, jo po potrebi pokaže še z drugega zornega kota, jo bolje osvetli …

Sledi 3-urni obisk savne, kjer se lahko v miru bodisi še pogovorimo o temah, ki so se odprle, ali pa enostavno v tišini meditiramo in razmišljamo. Telo se sprosti in odpre, ponovno je omogočeno sproščeno dihanje, v glavi pa se že naredi razumski red, ki nam je vsem tako potreben zaradi občutka varnosti. Spet smo pripravljeni na vstop v vsakodnevno življenje!

STIK Z NAMI

Pustite sporočilo

Vaš e-mail ne bo objavljen, za komentiranje so obvezna polja označena z *.