PSIHOLOŠKA ASTROLOGIJA

SPLOŠNO O PSIHOLOŠKI ASTROLOGIJI

oziroma zakaj k psihološkemu astrologu …

Astrologija je jezik simbolov. Psihološka astrologija pa je način dela na sebi, ko se na pot osebnostnega razvoja podamo s pomočjo astrološke simbolike in z uporabo tehnik jungovske psihoanalize in je v tem delu precej drugačna od splošno poznane tradicionalne astrologije. Poglabljanje v astrološko simboliko in lastne duševne procese nam pomaga pri razvoju intuicije in omogoča delo na sebi, ki podpira naš razvoj osebnosti.

Carl Gustav Jung je s pomočjo svojih raziskav lepo pokazal, da je sodobni človek skozi industrijsko in tehnično revolucijo izgubil povezanost s celostnostjo kozmosa in s tem s svojo dušo. Razcep, ki se je pojavil ob tem (med zavestjo oziroma razumom ter dejstvom, da je življenje še vedno mistična skrivnost), sodobni človek čedalje težje prenaša. Duša išče poti do “svetlobe”, njena “govorica”, njen krik, pa je kljub vsakokratni enkratnosti posameznika presenetljivo podobna; depresija, brezvoljnost, zatekanje v droge, alkohol ali prenajedanje, na dolgi rok pa osamitve, prepiri, ločitve, bolezni in podobno.

Psihološka astrologija ponuja eno možnost, en način ponovnega vzpostavljanja povezave modernega človeka z ritmi narave in Vesolja – in posledično s samim seboj in svojim bistvom.

Vendar brez truda ne gre. Simbol razumemo vsak drugače; vsakemu od nas je lasten njegov “slovar simbolov“. Asociacije, ki se nam porajajo, ko poslušamo mitološke zgodbe in “gledamo v zvezde”, so neponovljive in drugemu človeku dostikrat nerazumljive. Mi pa si lahko s tem, ko si prizadevamo za razumevanje tega pojmovnega sveta, utiramo pot v svoje nezavedno, v svojo bit! S pomočjo astrološke simbolike lahko na povsem nov način razumemo svoje vsakodnevno življenje, svoje vzorce ravnanja, svoje odnose, cel svoj mali svet …

Naj je torej vaš obisk le splošna radovednost ali pa iščete nasvet in pomoč v nekem svojem prelomnem trenutku, VEDNO lahko skozi astrološki pogovor ozavestimo košček sebe in si s tem omogočimo trenutek lastnega miru!

STIK Z NAMI